Türkiye İş Bankası

ŞİRKET KÜNYESİ

Şirket Adı Türkiye İş Bankası
Kuruluş Yılı 1924
Odak Faaliyet Alanları Bankacılık ve finans sektörü
Çalışan Sayısı 25.157
Yıllık Gelir 25 milyar TL

 

İş Bankası, girişimcilik ekosistemi ile banka arasındaki etkileşimi sağlamayı amaçlıyor.

Finans sektöründe yaşanan hızlı teknolojik gelişmelere paralel olarak İş Bankası’nda internet ve teknoloji odaklı girişimler önemli bir yer tutuyor. Bu doğrultuda Mayıs 2017’de başlatılan Workup Girişimcilik Programı ile sektör ve dikeyden bağımsız olarak, ölçeklenebilir iş modeline sahip erken aşamadaki internet ve teknoloji odaklı girişimler destekleniyor.

Workup programı ile teknoloji odaklı iş yapış biçimlerinin yaygınlaşması ve katma değerli dijital iş modellerinin hayata geçirilmesine destek olmak ve girişimcilik ekosistemi ile banka arasındaki etkileşimi artırmak hedefleniyor. Seçilen girişimler, alanında uzman kişiler tarafından bütün aşamalarda destekleniyor. Program, İş Bankası ana desteği altında Kolektif House Levent bünyesinde, ekosistemin bilinen isimlerinden Ömer Erkmen’in baş mentörlüğü ve Hackquarters ekibinin yönetiminde yürütülüyor. Program kapsamında iş ortakları ile etkileşim ve Banka içindeki koordinasyon, Banka İnovasyon Birimi tarafından yönetiliyor.

Workup Girişimcilik Programı’na şimdiye kadar toplam 27 girişim kabul edildi. Bunlardan 9’u programdan mezun oldu, şu anda 12 girişim programa devam ediyor.

Workup dışında İş Bankası, olumlu bir müşteri deneyimi sunabilmek için müşterilerinin beklentilerine cevap verecek, hayatlarına değer katacak yeni servisler geliştirme, birlikte tasarlayıp hayata geçirme konusunda farklı pek çok startup ile de iş birliği yapıyor.

Neler başardılar?

Workup girişimcilik programı ile Türkiye İş Bankası’nın, girişimlere verdiği destek sayesinde girişimcilik ekosistemindeki oyuncular ile etkileşimi arttı.

Workup’a katılan girişimlere sunulan banka ile iş birliği yapma, müşteri ve geniş iş ortağı ağına erişim imkanları sayesinde İş Bankası, müşterilerine farklı sektör ve dikeylerde hizmet sunma imkânı yakaladı.

Program kapsamındaki girişimlerin banka müşterilerine değer katan yenilikçi hizmetlerine yönelik düzenlenen kampanyalarda yüksek müşteri memnuniyeti sağlandı.

Girişimcilerin “en dost kurumsal şirket/bankaları” seçtiği ankette, İş Bankası da girişimci ekosistemine yönelik faaliyetleriyle ilk 10 şirket arasında yer aldı.

Workup girişimcilik programı ile girişimcilik ekosistemi içerisindeki oyuncularla etkileşim sağlanarak banka müşterilerine farklı sektör ve dikeylerde hizmet sunulması sağlandı. Kurumlarda girişimcilik faaliyeti ile müşteri memnuniyetinin arttığı gözlemlendi.

Workup programı altında banka çalışanlarınca yürütülen programı yönetme ve mentorlük faaliyetleri neticesinde girişimcilik ekosistemi, teknoloji ile değişen iş modelleri, girişimlerin çalışma şekilleri ve ürün geliştirme metodolojileri banka çalışanları tarafından birebir tecrübe edildi; bu sayede bugün bankanın tüm iş birimlerinde startuplar ile birlikte iş yapma anlayışı yerleşti. Bu anlayış startuplar ile iş birliği fırsatlarını artırmakla beraber, hem kurum içinde yeni fikirlerin geliştirilmesi hem daha hızlı, esnek ve dinamik iş yapma kültürünün kurum içinde büyümesine katkı sağladı.

 


 

Kurumiçi girişimcilik örnekleri Kurumiçi ve kurum dışı girişimcilik örnekleri Kurum dışı girişimcilik örnekleri
Aygaz Allianz Türkiye İş Bankası
BKM Allianz Türkiye Zorlu Holding
Boyner Holding BASF  
Doğuş Holding Enerjisa  
Tat Gıda ING Bank  
  Schneider Electric  
  Türk Telekom  
  • Rehber
  • Paylaş
  • İndir